Відбувся концерт-мітинг  з нагоди дня народження Тараса Шевченка

  • Категорія запису:Новини
9 березня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР взяли участь у концерті-мітингу  з нагоди відзначення 208-річниці від дня народження письменника Тараса Шевченка, який провели на площі Народній біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Ужгороді.

На урочистостях виступили голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. Також були присутні  керівники правоохоронних та військових структур, ужгородці та вимушені переселенці, які знайшли прихисток у нашому місті.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну», шевченківські «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий», а також «Засвіт встали козаченьки», «Ой у лузі червона калина», «Спаси, Всевишній, Україну» та інші композиції, читали вірші Тараса Григоровича.

У виступах на площі нагадали актуальність пророчих слів Кобзаря і сьогодні, під час агресії Росії проти України.

Про Шевченка як непересічну особистість розповів народний артист України, актор Національного академічного театру ім. Лесі Українки в Києві Олег Комаров, який зараз живе в Ужгороді. Виступив також соліст фольклорного гурту «Курінець» із Краматорська, який співав сьогодні разом із Закарпатським народним хором, – 15-річний Михайло Осташкін.

Завершили концерт-мітинг виконанням Державного Гімну України.