Виставку книжок “Творчий доробок Івана Хланти за роки незалежності України” представлено в обласній книгозбірні

  • Категорія запису:Новини
Виставку книжок "Творчий доробок Івана Хланти за роки незалежності України" представлено в обласній книгозбірніІван Хланта ‒ відомий фольклорист-науковець ‒ ось уже понад 25 років працює в Центрі культури на посаді провідного методиста й опікується важливою ділянкою роботи: збиранням, вивченням і публікацією народнопоетичної творчості. Тому й не дивно, що днями його запросили до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, щоб взяти участь у записі програми «Міфи забутих предків», яка реалізовується в рамках кінопроєкту ЖИВЕ КІНО.

Після запису Іван Васильович запропонував організаторам відвідати не лише Центр культури, але й Закарпатську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Федора Потушняка, бо саме там найповніше представлений його доробок. Директор бібліотеки Олена Канюка з радістю погодилася допомогти. І вже наступного дня працівниці краєзнавчого відділу Олександра Шмайда, Олеся Шелак та Наталія Смільгіна підготували виставку книжок “Творчий доробок Івана Хланти за роки незалежності України” (а це понад 60 книжок).

У планах напередодні Дня Незалежності України також провести зустріч із фольклористом Іваном Хлантою, яка матиме співзвучну назву з виставкою. А саму зустріч буде зафільмовано в рамках кінопроєкту ЖИВЕ КІНО «Міфи забутих предків».