З нагоди ювілею! Нас вітають!

  • Категорія запису:Новини
В історичному центрі старовинного міста Ужгород, на вулиці А.Волошина, 18 знаходиться непримітний на перший погляд будинок, у якому працює обласний центр народної творчості, котрий нині носить назву – Обласний організаційно-методичний центр культури. Історія створення цього закладу бере свій початок із далекого 1945 року.

Рішенням Народної Ради Закарпатської України та постановою секретаріату центрального комітету КПЗУ від 29 вересня 1945 року «Про організацію культурно-освітніх установ у Закарпатській Україні» в Ужгороді було створено Закарпатський обласний будинок народної творчості, якому в листопаді того ж року виділено приміщення, де цей заклад знаходиться і нині. Очолив його відомий у краї художник і громадський діяч Андрій Коцка.

У перші роки існування Центру тут працювало чимало відомих митців краю, серед яких письменники Юрій Гойда та Василь Вовчок, художники Федір Манайло та Адальберт Борецький, хормейстери Петро Милославський, Антон Контратович та Микола Коноваленко і багато інших, які заклали міцні підвалини головних напрямків народної творчості Срібної Землі – Закарпаття.