Майстер-клас від майстрині Олени Селезньової

  • Категорія запису:Новини
“А  ми мотанку мотаєм, перемогу закликаєм!” – під цим гаслом 10 липня в приміщенні КЗ “Обласний  організаційно-методичний центр культури” Закарпатської обласної ради пройшов майстер-клас, який провела талановита майстриня Олена Селезньова з Харкова, яка зараз проживає в Ужгороді.

Працівники Центру культури із задоволенням взялися за  роботу. Пані Олена показала присутнім основні прийоми з виготовлення оберегу, ознайомила з історією обрядового дійства “водіння кози”. “Коза несе образ свята й веселощів, бажає всім бадьорості духу, невичерпної життєвої енергії, гарних урожаїв на всіх благодатних нивах, а також життя в статку, світлі і радості”, прокоментувала майстриня.

Кожен з учасників опанував основні прийоми з виготовлення виробу, отримавши при цьому масу позитивних емоцій, гарний настрій та творче піднесення.

В кінці всі дружньо дзвонили брязкальцями, що прикрашають кізочку-мотанку, відганяючи всі напасті та проблеми, заряджаючись оптимізмом, вірою в перемогу та щасливе майбутнє.

Щиро дякуємо нашій гості, яка люб’язно відгукнулася на пропозицію з проведення майстер-класу. Сподіваємось, що отримані навики допоможуть працівникам Центру в подальшій роботі з дітками та всіма, хто  бажає.

Виготовлені обереги обов’язково будуть представлені у найближчому міні-ярмарку для збору коштів на підтримку наших славних ЗСУ.

Наталія Стегура,
завідувач народного етнографічного музею КЗ “Обласний організаційно- методичний центр культури” ЗОР, заслужений майстер народної творчості України