Нова зустріч із Сергієм Глущуком

  • Категорія запису:Новини

Учора, 22 серпня, у виставковому залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрилася чергова тематична виставка ужгородського митця Сергія Глущука «Нова зустріч». Недарма вона має таку назву, адже автор, збагачений життєвим досвідом, відчуває потребу поділитися з нами своїми думками, ідеями, світобаченням. Сенс життя він знайшов у невтомній праці, що приносить йому справжню радість і задоволення. Його творчий доробок вражає. Це сотні й сотні полотен.

Сергій Глущук завжди у творчому пошуку. Його доробок можна чітко розділити на кілька періодів. Він захоплюється історією і міфологією українців, релігією і культурою, що знаходить своє матеріальне втілення в його роботах. Кожна його виставка об’єднана як ідейно, так і тематично. Через свою систему образотворення автор намагається поділитись із нами своїми думками, розкрити свій світогляд, змусити глядача задуматись. Його картини нерідко збурюють глядачів, викликають суперечливі емоції, думки, судження, іноді цілком полярні. Хтось захоплюється його професіоналізмом реставратора і копіювальника, а комусь його роботи здаються простими і примітивними, без творчого лету. Але попри все художник має своїх палких шанувальників, які підтримують його не словом, а гривнею.

Відвідувачі матимуть нагоду ознайомитись з роботами, створеними протягом двох років. До експозиції ввійшло 37 полотен. У переважній більшості – це тематичні картини, портрети, натюрморти, твори на побутову та історичну тематику. Роботи майстра сприймаються легко й нерідко мають нехитрий, дещо ілюстративний характер. Автор ніби стверджує – життя прекрасне, як світ, що нас оточує, і в ньому є все необхідне для щастя. Він закликає нас не ускладнювати його, а жити в гармонії із собою і Всесвітом.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури ЗОР