Про закарпатський фольклор та народні традиції розповідали на семінарі в Ужгороді

  • Категорія запису:Новини
12 жовтня 2021 року відповідно до плану роботи методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР на базі КЗВО «Ужгородський інститут культури і мистецтв» ЗОР відбувся семінар та майстер-клас на тему «Закарпатський фольклор, народна творчість та народні традиції».

Учасників семінару привітали директорка КЗВО «Ужгородський інститут культури і мистецтв» ЗОР, кандидат психологічних наук, заслужений працівник культури України Наталія Шетеля,  директорка КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук та голова циклової комісії народних інструментів Євген Цанько.

З доповіддю «Закарпатський фольклор, народна творчість та народні традиції» виступила викладач музично-теоретичних дисциплін Катерина Купрій. Вона розповіла  про три етнографічні групи українського народу – бойків, лемків та гуцулів, продемонструвала цікаві відеоматеріали про їх особливості, походження та територіальне розташування.

Після теоретичної частини викладач циклової комісії народних інструментів Валентина Вігула провела майстер-клас із народним аматорським фольклорним ансамблем «Маки», де показала різножанровість репертуару ансамблю та роботу з колективом.