Проєкт, що підтримав виноградарство і виноробство

  • Категорія запису:Новини
13 червня директор Центру культури Ганна Дрогальчук та заступник директора Василь Барановський взяли участь у мистецькому проєкті «Виноградна лоза», який пройшов на території Шато Чизай на Берегівщині у рамках культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє», присвяченого 30-річчю Незалежності України.

Культурно-мистецький захід розпочався зі зйомок у виноградниках (Мала Гора), де студенти Ужгородського інституту культури і мистецтв відтворили всі етапи виноградарства і виноробства: від виноградної лози до готового вина (хореограф – заслужений працівник культури України Михайло Шютів).

А вже на території виноробні «Чизай» гостей зустріли магістри Берегівського лицарського ордену виноробів ім. Святого Венцела, а також фольклорні колективи району, які виконали колоритні композиції і продемонстрували традиції походу на винний бал.

Далі на усіх чекала пізнавальна екскурсія територією виноробні та музеєм виноробства. Цікавим був і майстер-клас із виготовлення бочок.

На концерті виступили аматорські колективи Берегівського району та студенти Ужгородського інституту культури і мистецтв з колоритними хореографічними постановками.

Прикрасила свято і виставка творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва місцевих художників та дитячих малюнків. До слова, свої роботи презентував і провідний методист Центру культури, різьбяр Костянтин Ковган.