СВІТЛАНА КИРЛИК, ЯКА ПОЄДНАЛА В СОБІ ХУДОЖНИЦЮ Й БАГАТОДІТНУ МАТІР, ЗУСТРІЛА ЮВІЛЕЙ ПЕРСОНАЛЬНОЮ ВИСТАВКОЮ

  • Категорія запису:Новини
п’ятницю, 27 жовтня, в галереї «Ужгород» відкрилася ювілейна виставка! Серією з тридцяти живописних полотен, об’єднаних назвою «Кольорові подорожі», відзначила своє 50-річчя членкиня Національної спілки художників України Світлана КИРЛИК. Привітати мисткиню прийшли і працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

З відкриттям виставки та з днем народження авторку полотен привітав голова Закарпатської організації Національної спілки художників України, народний художник України Борис Кузьма. Вручив вітальний лист від голови Національної спілки художників України Костянтина Чернявського. Зазначив, що ювілярка, перебуваючи в активних творчих пошуках, є однією з найактивніших членів спілчанської організації, її творче зростання зумовлене й регулярною участю в пленерах й інших заходах Спілки, на яких переймає досвід, уміння колег, збагачує свій духовний світ.

Борис Кузьма додав, що пані Світлана багато встигає і в щоденному житті. Вона є матір’ю п’ятьох дітей, які зростають вихованими, свідомими громадянами рідної країни. Голова обласної Спілки побажав ювілярці подальшого творчого зростання, щастя й благополуччя.

Вітання від в.о. голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Мирослава Білецького передав директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук. Він вручив художниці Почесну грамоту Закарпатської облдержадміністрації, в якій відзначено вагомий особистий внесок Світлани Кирлик у розвиток образотворчого мистецтва Закарпаття, активну виставкову діяльність, високий професіоналізм та з нагоди 50-річного ювілею.

Голова образотворчої секції Закарпатської обласної організації НСХУ, заслужений художник України Василь Вовчок відзначив особливості творчої манери художниці: на її полотнах камерність поєднується зі свіжістю сприймання довколишнього світу, соковитістю барв, просторовістю. А ще для її робіт характерні оптимізм, уміння побачити красу в усьому, що її оточує. Про це свідчать усі представлені на виставці роботи авторки.

Світлана Кирлик не стримувала емоцій. Художниця щиро дякувала колегам за довір’я, а також за їхню допомогу в  підготовці до виставки. Авторка вернісажу знайшла теплі слова усім гостям виставки, яких прийшло багато, і не лише з мистецького кола.

Виставка «Кольорові подорожі» в галереї «Ужгород» триватиме близько двох тижнів.

Василь Бедзір,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради,
фото автора