Центр культури долучився до благодійної виставки-продажу «Світ писанки»

  • Категорія запису:Новини
Учора, 14 квітня, у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулося відкриття благодійної виставки-продажу «Світ писанки», яка вже традиційно проходить восьмий рік поспіль. Як завжди, до акції долучився і КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР. На відкритті виставки директор Центру культури, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук розповіла, що працівники установи з великою відповідальністю взяли участь в акції, адже всі кошти, зібрані від продажу писанок, передадуть 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді, яка зараз захищає нашу батьківщину від підступного ворога.

«До експозиції, – повідомила завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стеруга, – ми запропонували вироби зі своєї збірки  та писанки Терезії Якоб, Маріанни Тяшко й учнів Тячівської школи мистецтв».

Приборжавська школа мистецтв презентувала 40 писанок учнів та викладача Антоніни Дурди. Писанки виготовляли не тільки місцеві учні, але й дітки внутрішньо переміщених осіб. Антоніна Дурда зауважила: «Я вчила діток розписувати писанку-крапанку. Кожна крапочка на виробі – це зернятко, з якого виростуть ваші найсокровенніші мрії». А діти зараз мріють про те, щоб скоріше закінчилася війна та всі, хто далеко, повернулися додому.

Виставка-продаж триватиме місяць.