У Хусті відбувся семінар-практикум

  • Категорія запису:Новини
23 жовтня 2019 року на базі Школи мистецтв міста Хуст відбувся обласний семінар-практикум на тему «Сучасні методи роботи над штрихами при навчанні гри на дерев’яних та мідних духових інструментах, їх практичне значення», у якому взяло участь 78 викладачів мистецьких шкіл області.

Організатори семінару – методичний кабінет початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР та КВНЗ «Ужгородський музичний коледж імені Д. Є. Задора» ЗОР.

Привітав педагогів заступник директора КЗ «ООМЦК» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський.

У роботі семінару-практикуму взяли участь також голова циклової комісії «Оркестрові духові та ударні інструменти» КВНЗ Ужгородський музичний коледж імені Д. Є. Задора» ЗОР, заслужений артист України Ференц Томич та викладачі по класу труби Т. Попович і Е. Попович.

Змістовно пройшла практична частина. Відкриті уроки провели викладачі Школи мистецтв м. Хуст, Вишківської, Велятинської та Стеблівської ДШМ.

Після обговорення відбувся святковий концерт за участю окремих виконавців та ансамблів малих форм. Були обговорені план роботи обласного методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів мистецьких шкіл на 2019–2020 навчальний рік (проведення кущових та обласного конкурсів ансамблів та оркестрів духових інструментів мистецьких шкіл, обласного конкурсу індивідуальних виконавців на духових та ударних інструментах учнів старших класів мистецьких шкіл, питання профорієнтаційної роботи).

Наступна зустріч відбудеться на базі Чинадіївської школи мистецтв.