У краєзнавчому музеї вшанували полеглих захисників України

  • Категорія запису:Новини
29 серпня з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Т. Легоцького відбулася низка заходів. Зокрема, на запрошення КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради в акції взяли участь військові волонтери Тетяна і Валерій Поповичі, які у парку музею розгорнули пересувну виставку-меморіал «Війна у металі. Війна як вона є». Також провідним методистом Центру культури Лілією Грушовською-Ніколенко було організовано і доставлено до музею артефакти, які увійшли до експозиції, що була розміщена у внутрішньому дворику музею.

Розпочали дійство з вшанування пам’яті Героїв хвилиною мовчання. Потім Заслужений академічний Закарпатський народний хор (директор-художній керівник – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук) виконав Державний Гімн України та пісню “Через поле широкоє”. Панахиду за загиблими воїнами АТО, ООС, російсько-української війни 2022-2023 рр. відправили священики Закарпатської єпархії православної церкви України – о. Сергій, о. Віктор, о. Ігор, о. Валерій.

У внутрішньому дворику замку також було представлено прапори бойових частин, бригад, батальйонів Закарпатської області, прапори волонтерських організацій області.

Ведуча заходу – провідний методист Центру культури Оксана Волос.

Усі, хто бажав, могли пожертвувати кошти на потреби Збройних сил України.

У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.