У рамках Національного тижня читання відбулася зустріч із Іваном Хлантою

  • Категорія запису:Новини
4 грудня на запрошення працівників Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф. Потушняка в рамках Національного тижня читання, організованого Українським інститутом книги, відбулася зустріч мешканців Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування з фольклористом, етнографом, літературознавцем, провідним методистом відділу народної творчості та аматорського мистецтва КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Іваном Хлантою.

Під час зустрічі Іван Васильович розповів присутнім про свій доробок, який наразі складає понад сто видань та про особливості роботи над своїми книжками. Дослідник цитував записані ним твори, розповідав цікаві історії про те, як і де він збирав народну творчість.

Фольклорист акцентував свою увагу на важливості знання української культури, особливо зараз, в час повномасштабної війни росії проти України. «Хоч би як імперія не хотіла знищити нашу державу, ми вистоїмо, а вона точно розвалиться», – зауважив Іван Хланта.