В Ужгороді презентують «Барви Карпатського ліжника»

  • Категорія запису:Новини
В Ужгороді презентують «Барви Карпатського ліжника»10 грудня 2023 р. в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться культурно-етнографічний проєкт «Барви Карпатського ліжника».

У виставкових залах музею буде розгорнуто експозицію ліжників з Ясінянської, Пилипецької та Нересницької територіальних громад Закарпатської області, а також з фондової збірки Закарпатського музею народної архітектури та побуту. Поряд з ліжниками гості з Івано-Франківщини демонструватимуть розмаїття одягу з вовни. На свято запрошені й представники з Румунії. Відвідувачі матимуть змогу порівняти традиції вовноткацтва нашого краю та Івано-Франківщини.

Під час відкриття заходу з цікавою програмою виступить фольклорний ансамбль «Маки» КЗВО «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради (керівник – заслужений працівник культури України Валентина Вігула), троїсті музики будинку культури с. Кваси Рахівського району, а також захоплююче театралізоване дійство «Приходьте до нас на вечорниці» представлять студенти Академії культури і мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Єлизавета Сівак).

Захід пройде за підтримки Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатська обласна рада, @Департамент культури Закарпатської ОДА. Співорганізатори: @Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури та @Академія культури і мистецтв