До шкільного музею з цікавими проєктами

  • Категорія запису:Новини
15 листопада  провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений діяч мистецтв України, відомий фольклорист та літературознавець Іван Хланта разом із колегами та друзями побував у народному аматорському музеї літератури, фольклору та мистецтва Копашнівського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів Хустської міської ради.

Їх радо зустріли директор школи Оксана Лембей, завідувач музею Світлана Стець та учні. Іван Хланта передав музею нові книги закарпатських письменників, а потім виступив перед учнями.  Зокрема розповів над чим зараз працює, поділився творчими планами і наголосив на важливості записів та  популяризації народнопоетичної творчості краю.

До спілкування з учнями долучилися і  доктор богословських наук, доктор філологічних наук, професор Карпатського університету імені Августина Волошина Євген Нікольський. Професор богослов’я поінформував випускників про Карпатський університет імені Августина Волошина та запросив на навчання. А також у доступній формі прочитав лекцію старшокласникам про канонізацію святих та як це відбувається.

Уважно слухали старшокласники і режисера, оператора, культурного провайдера Науково-практичної лабораторії кіно «ЕI- ZEN-LAB” Дениса Коштуру, який розповів учням про кіно, кінематографію загалом, проєкт «Живе кіно» та запросив учнів долучитися до кіногри «Міфи забутих предків».

Такі зустрічі уже стали традиційними. До слова, матеріали книжки «Літературно-мистецьке життя Копашнова» (2014) склали нариси про відомих людей, які побували у музеї, починаючи з 2005 року.