В Ужгороді відбувся семінар-пленер для художників-аматорів та викладачів мистецьких шкіл Закарпаття

  • Категорія запису:Новини
26 квітня КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради провів обласний семінар-пленер для художників-аматорів та викладачів мистецьких шкіл Закарпаття. Мета заходу – залучити всіх, хто бажає, до спільної пленерної діяльності, яка збагачує творчість і надає більше можливостей у навчальному процесі.

Відкрив семінар-пленер та привітав учасників заступник директора, заслужений працівник культури України Василь Барановський. Він подякував усім за співпрацю та побажав плідної роботи і нових творчих здобутків.

Під час семінару-пленеру своїм досвідом роботи поділилися викладачі КЗ «Ужгородська школа мистецтв» Ужгородської міської ради – заслужений художник України Василь Вовчок та художник Олександр Сидорук.

Практична робота пройшла на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту, де об’єкти старовини у поєднанні з чудовими квітучими деревами створюють неймовірну атмосферу для пошуку цікавих мотивів. Робота на відкритому повітрі здебільшого пов’язана з виконанням етюдів та замальовок пейзажних мотивів.

Живе спілкування з непересічними особистостями, які по-особливому сприймають навколишній світ, завжди приємна і позитивна подія. Учасники діляться досвідом, бачать певні досягнення, порівнюють творчі можливості один одного. Особливо цінними є професійні підказки під час творчого процесу від знаних художників.

Приємно, що у пленері взяли участь і молоді художники, адже вивчаючи об’єкти живої природи, вони отримують багатий матеріал у вигляді накопичувальних візуальних вражень від натури.

Незважаючи на прохолодний вітерець у сонячну погоду, всі працювали із задоволенням. Сподіваємося відзначити таку подію виставкою уже завершених робіт, яка традиційно відбувається у червні з нагоди Дня Конституції України.

У пленері взяло участь понад 20 осіб. Серед них викладачі Бедевлянської та Дубівської шкіл мистецтв Тячівського району, Драгівської, Іршавської шкіл мистецтв Хустського району, Мукачівської художньої школи імені М. Мункачі та Свалявської ШМ Мукачівського району, Ужгородської школи мистецтв та  Коритнянської ШМ Ужгородського району й художники-аматори з міст Ужгород, Мукачево й сіл Худльово, Середнє, Коритняни Ужгородського району.

Куратор семінару-пленеру – провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва Костянтин Ковган.

Сподіваємося, що сьогоднішня творча подія нікого не залишила байдужим, а подарувала багато незабутніх вражень.

Марина Офіцинська,
завідувач інформаційно-редакційного сектору КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради