В ужгородському скансені Ілона Сідак презентувала виставку «…для Тебе»

  • Категорія запису:Новини
10 листопада у рамках творчого проєкту «Майстри барвистої палітри», започаткованого КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, у приміщенні Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрилася персональна виставка «…для Тебе» художниці Ілони Сідак із с. Шишлівці Ужгородського району, яка представила  живопис, вишивку шовком та коренепластику.

Розділити радість мисткині прийшли родина, друзі, колеги та знайомі.

З вітальним словом звернувся до присутніх заступник директора департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА – начальник управління комунальних закладів Віктор Кравчук.

Про те, як Центр культури підтримує художників-аматорів та про враження від виставки розповіла директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник  культури України Ганна Дрогальчук і побажала нових творчих здобутків. Голова Закарпатського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України  Людмила Губаль проаналізувала роботи художниці, привідкрила завісу творчої лабораторії. В.о. начальника відділу культури Холмківської сільської ради Леся Дубенко також привітала мисткиню з відкриттям виставки і запропонувала презентувати роботи у Холмківській громаді. Директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту, доктор історичних наук Василь Коцан подякував за організацію виставки і запросив до перегляду робіт.

Загалом споглядання творчих робіт викликало позитивні емоції, спонукало до роздумів, а невимушене спілкування створило гарний піднесений настрій.

Ілона Сідак – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Учасниця обласних та всеукраїнських художніх виставок. Довгий час працювала – інженером-хіміком, бухгалтером-касиром, але творча натура потребувала самовираження. Тому у вільний від роботи час займалася живописом, вишивкою шовком, коренепластикою. Її творчість самобутня, яскрава з глибоким філософським змістом. Художниця активно співпрацює з Центром культури, бере участь у численний мистецьких акціях.

Персональна виставка «…для Тебе» – це своєрідний творчий звіт останніх років плідної праці.

Організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР. Над експозицією працювали завідувач народного аматорського етнографічного музею КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та методисти Олена Ваш і Костянтин Ковган.

Марина Офіцинська,
завідувач інформаційно-редакційного сектору