Відкрилася виставка робіт учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

  • Категорія запису:Новини
8 березня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту  відкрилася виставки робіт учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!».

На конкурс, який проводився у двох номінаціях – «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво», – було представлено понад 130 робіт із 23 мистецьких шкіл Закарпаття.

Мета конкурсу – популяризація творчої спадщини Тараса Шевченка, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізація виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді,  збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України.

Піснями на слова Кобзаря відкрив захід народний аматорський ансамбль бандуристів «Чарівні струни Карпат» Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури (керівник Марія Шиян).

Привітав учасників директор департаменту культури Закарпатської  ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

Поділився враженнями від виставки директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан, проаналізувала роботи і побажала нових творчих здобутків голова журі, завідувач кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв, кандидат педагогічних наук Аліна Волощук.

Подякувала за участь у конкурсі учням і викладачам шкіл мистецтв та вручила дипломи і подяки  в.о. директора КЗ «Обласний  організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук.

Про підготовку учнів до конкурсу розповіли директор Мукачівської художньої школи імені М. Мункачі Оксана Колесник та викладач Іршавської школи мистецтв Надія Вербищук.

Геній українського народу Тарас Шевченко залишається джерелом натхнення для минулих та майбутніх поколінь. Його творчість сприяла розвитку та встановленню нової української літератури, а його постать об’єднує українців у всьому світі.

Ми сьогодні обійнялися, Тарасе. Об’єдналися так, як ніколи досі. Хтось захищає нашу свободу зі зброєю в руках, хтось веде інформаційну війну, хтось дбає про біженців, купує їм необхідні речі та їжу, створює прихистки, хтось переказує гроші та закуповує необхідне, евакуює, рятує з-під завалів, хтось дбає про своїх близьких і вже будує план відновлення. Усі важливі й потрібні. І надалі тримаймося таких загальнонаціональних обіймів, аби разом побачити нашу перемогу й відновити державу. Усе буде Україна!

Організатор виставки – КЗ «Обласний  організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради. Модератор заходу – Алла Товт. Над експозицією працювали завідувач народного аматорського етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та провідні методисти Костянтин Ковган і Лілія Грушовська-Ніколенко.

Алла Товт,
завідувач методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний  організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради