Завтра стартує фестиваль «Василля»

  • Категорія запису:Новини
У середу, 9 січня, на площі Народній відкриє свої локації II Міжнародний гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля». На шестиденне ярмаркове дійство приїдуть понад 120 виробників вина, меду, сиру, фермерських продуктів із різних областей України, а також закордоння, зокрема Румунії, Польщі, Македонії, Німеччини та Чехії.

Свято, приурочене до дня Святого Василя Великого, супроводжуватимуть яскраві та колоритні виступи колядницьких гуртів і вертепів, а талановиті митці-Василі вже вдруге презентують в атріумі Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради виставку творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва (відкриття 11 січня об 11:00).
Офіційний старт фестивалю дадуть у п’ятницю, 11 січня, о 13:00. У цей день на гостей свята чекатимуть концертна програма від Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, а також виступи дитячих колективів освітніх закладів міста Ужгород і ансамблю «Закарпатські візерунки» Закарпатської обласної філармонії.

Фестивальні дні будуть насичені колоритною програмою, сповненою духом Різдва. 12 січня фестиваль вертепів «Коляди у старому селі» завітає до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, куди рушить святкова хода з площі Народної. У програмі також виступи кращих колядницьких колективів та бетлегемів області, новорічно-святкова програма Закарпатського академічного обласного театру ляльок тощо.

Колядування, дитячі ігри та забави триватимуть і наступні дні аж до 14 січня включно.

Містяни та гості Ужгорода матимуть можливість придбати вироби майстрів народних художніх промислів та декоративно-ужиткового мистецтва, поласувати стравами закарпатської традиційної кухні та вишуканими смаколиками, яких буде вдосталь.