Берегово готується до фестивалю молодого вина та гусячих страв

  • Категорія запису:Новини
8–10 листопада у місті Берегово відбудеться фестиваль молодого вина та гусячих страв. Організатори фесту –  лицарський орден Святого Венцела та Берегівська міська рада.

Урочисте відкриття заходу розпочнеться 9 листопада об 11.00 год (к.ч.) на площі Кошута (перед будинком культури). На Берегівщині існує орден лицарів вина, який об’єднує найкращих виноробів та меценатів, які популяризують домашнє виноробство. Згаданий фестиваль – це нагода поспілкуватися  з виноробами та взяти участь у гастрономічному заході, присвяченому Дню святого Мартина. Існує така приказка: хто не їсть у день Святого Мартина, буде цілий рік голодувати.   Святий Мартин  – реальна особа. Він жив у ІV ст., був воїном Римської імперії, священником, єпископом. Допомагав бідним і жебракам. Коли його запросили стати єпископом, не дуже хотів і сховався. Однак його видали гуси своїм гелготінням.  «У смаженому вигляді будете не такі гелготливі», – сказав він. Тому в цей день куштують різні страви з гусятини і обов’язково молоде вино.

Крім вина та різноманітних страв, на фестивалі будуть різноманітні розваги для дітей та дорослих. Усі відвідувачі зможуть придбати сувеніри. Винороби візьмуть участь у конкурсі на найкраще біле, рожеве та червоне молоде вино. Крім цього, визначатимуть найкращого фахівця з приготування страв із гуски. У фестивалі візьмуть участь близько 30 виноробів та 10 закладів харчування.