Флешмобом підтримали відзначення 15-ї річниці ратифікації Україною Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини

  • Категорія запису:Новини
Флешмобом підтримали відзначення 15-ї річниці ратифікації Україною Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини
Долучаємося до пізнавального флешмобу, який проводить сьогодні, 6 березня, Міністерство культури та інформаційної політики з нагоди відзначення 15-ї річниці ратифікації Україною Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини (березень 2008 року), яка була прийнята державами-членами ЮНЕСКО у 2003 році.

Нині до регіонального переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Закарпаття внесено 22 елементи.

Три елементи НКС Закарпаття внесені до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, а саме: «Гуцульська бриндзя», «Сливовий леквар» та «Традиція лозоплетіння в с. Іза». Ознайомитися з ними можна за посиланнями:

Основне завдання  флешмобу – популяризація нематеріальної культурної спадщини (НКС), підвищення рівня обізнаності про неї, визнання національної ідентичності та здобутку українського народу.

На сьогодні 5 елементів нематеріальної культурної спадщини України включені до списків ЮНЕСКО та 62 елементи – до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

З переліком елементів НКС можна ознайомитися за посиланнями:

  • національний – https://bit.ly/3EQApE9,
  • ЮНЕСКО  – https://bit.ly/3J6NjAb

Фото, які ілюструють елементи НКС,  дивитися у фотобанку https://bit.ly/3YaYaxm

#НематеріальнаСпадщинаУкраїни #НеБорщемЄдиним.