Культурно-мистецькі події краю представлені на сторінках «Культурологічних джерел»

  • Категорія запису:Новини
Культурно-мистецькі події краю представлені на сторінках «Культурологічних джерел»Днями вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 3 (43), 2018. У ньому висвітлюються, що відбулися в краї за поточний період, а також представлені нариси й статті про життя і творчість відомих митців краю та працівників культури.

Серед дописувачів – відомі краяни: заслужений працівник культури України Василь Габорець, голова Закарпатської організації Національної спілки композиторів України Віктор Теличко, кандидат мистецтвознавства Тетяна Росул, письменники Василь Густі, Василь Шкіря, Володимир Фединишинець (1943–2018), а також заступник директора КЗ «ООМЦК» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський, завідувачі відділів Людмила Веклюк, Ольга Толвай та інші. Загалом 20 авторів.

Зокрема заслуговує на увагу стаття «Верховинська плеяда»: сторінками історії»» про Хустське міськрайонне літературно-мистецьке об’єднання. У ній ідеться про історію літературної студії, через яку пройшов у юні роки і сам автор Іван Хланта. Матеріал надзвичайно інформативний і емоційно насичений.

Цікаві нариси про життя і творчу діяльність заслуженого працівника культури України Івана Канюку, музикознавця, фольклориста і педагога Віру Мадяр-Новак, співака і музиканта Василя Тарная, відомого художника та різьбяра краю Михайла Кінча, видатного українського етномузиколога Володимира Гошовського, музиканта і педагога Тиберія Боніславського та інших митців.

Для шанувальників закарпатської кухні буде корисним матеріал Івана Хланти та Марини Офіцинської «Ріплянка – традиційна страва Закарпатської Верховини».

Пам’яті Клари Лабик присвячена стаття відомого культуролога краю Василя Габорця. У номері також йдеться про проблеми галузі культури та їхнє вирішення.

Черговий номер журналу насичений, змістовний, привабливий. На першій сторінці обкладинки учасниці зразкового аматорського ансамблю танцю «Турянська долина» Микита Діана й Повханич Антоніна (фото Едуарда Воронича). Безумовно, «Культурологічні джерела» знайдуть своїх вдячних читачів.

Переглянути третій випуск щоквартальника «Культурологічні джерела» за 2018 рік
можна за цим посиланням.

Володимир Мишанич,
провідний методист комунального закладу
«Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР