Майстрині Центру культури взяли участь у благодійній акції

  • Категорія запису:Новини
14 січня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради – завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та методист Олена Ваш – провели майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та новорічних прикрас із соленого тіста в рамках благодійного заходу для дітей-переселенців, сиріт та дітей Ужгорода.

Культурно-мистецька акція відбулася за ініціативи голови Закарпатської ОВА Віктора Микити і за сприяння обласної військової адміністрації й Ужгородської міської ради.

Івент провела Всеукраїнська громадська ініціатива з адаптацією дітей за напрямом спілкування «рівний-рівному» Амбасадор Дитинства. Команда привезла кубок «Євробачення-2022» та «Зірковий Десант» – близько двох десятків зірок українського шоубізнесу – співаки, танцюристи, телеведучі.

До організації заходу долучилися заклади культури області: прийняв на території та надав локації, фотозони Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв; ростові ляльки, аніматори, аквагрим від Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка», майстер-класи від Обласного організаційно-методичного центру культури, Закарпатського музею народної архітектури та побуту й кондитерки, дослідниці автентичної гастрономії Закарпаття Любові Керецман; 35 студентів Академії культури і мистецтв волонтерили під час свята для діток.  В акції взяли участь і виступили учні Дитячої Академії Танцю – Джерельця Карпат.