Нещодавно вийшов у світ другий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» за 2018 рік

  • Категорія запису:Новини

Нещодавно вийшов у світ другий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» за 2018 рік

В рубриці «Відлуння подій» публікації  Оксани Штефаньо, Василя Андійця, Ольги Толвай, Юлі Тетерюк Кінч, Віри Мадяр-Новак та інших авторів. В них йдеться про різні культурно-мистецькі акції, що відбулися у нашому краї. Зокрема – виставки, фестивалі, пленери тощо.

Цікава й змістовна стаття Василя Мулеси  «У серці з думкою про майбутнє» про життя і літературну діяльність відомого науковця, фольклориста, кандидата філологічних наук Івана Хланти. Театрознавець зі Львова Галина Канарська написала про Емму Зайцеву художницю Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв. Про чудового майстра з виготовлення скрипок Омеляна Поповича пише Віра Мадяр-Новак.

Про відомого закарпатського казкаря Василя Шкірю цікавий матеріал Івана Хланти.

Чудовий нарис Андрія Дурунди про талановитого поета, лауреата багатьох літературних премій Юрія Шипа, а також – Михайла Фединишинця про письменника Володимира Фединишинця.

В номері також свої статті опублікували заслужені працівники культури України Михайло Митровка та Василь Габорець, викладачі-методисти Ужгородського коледжу культури і мистецтв Марія Стойка та Людмила Ухач, завідувач редакційного сектору ООМЦК Марина Офіцинська та інші.

Переглянути другий випуск щоквартальника «Культурологічні джерела» за 2018 рік
можна за цим посиланням

Володимир Мишанич,
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР