Охорона нематеріальної культурної спадщини завжди на часі

  • Категорія запису:Новини
11 грудня 2019 року директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР Ганна Дрогальчук та завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості, відповідальна за координацію роботи НКС в Закарпатській області Олеся Павлюк взяли участь у ІІ Всеукраїнській конференції «Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи», яка відбулася у Києві. Зокрема директор Ганна Дрогальчук презентувала діяльності КЗ «ООМЦК» ЗОР щодо заходів з охорони нематеріальної культурної спадщини на тему «Ми працюємо на традицію».

Цьогоріч премію за охорону та збереження нематеріальної культурної спадщини Міністерства культури України присудили народному аматорському етнографічному колективу «Лужанка» с. Лужки Витвицької ОТГ Долинського району Івано-Франківської області. Під вручення премії колектив презентував свою творчість.

Під час конференції відбулося нагородження переможців конкурсу «Жива традиція» та оголошення підсумків опрацювання звітів органів у сфері культури щодо виконання Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини.