Працівники Центру культури взяли участь в обласному семінарі  «Усні традиції та форми вираження: казки, легенди, оповідки»

16 жовтня на запрошення провідної методистки КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», голови Громадської організації «Спілка етнологів і фольклористів міста Харкова» Наталії Олійник працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради – завідувач відділу інноваційних програм та культурно мистецьких проєктів Марина Офіцинська та провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва Іван Хланта – взяли участь в обласному семінарі  «Усні традиції та форми вираження: казки, легенди, оповідки».

Іван Хланта виступив із темою  «Історія збирання та публікації народних казок Закарпаття: жанрові та художні особливості».  Протягом 40 хвилин Іван Васильович знайомив із збірниками казок, які йому вдалося зібрати, упорядкувати і видати, починаючи з 1981 року і по сьогодні. А це 24 збірники. Також розповів про талановитих казкарів: Дмитра Юрика, Петра Куртанича, Юрія Баняса, Михайла Майора та інших.

Із цікавістю вислухали і виступи завідувача кафедри української літератури і компаративістики Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, доктора філології, професора Володимира Поліщука, який представив «Легенди, перекази, оповідки Шевченкового краю» та провідного методиста відділу дослідження нематеріальної культурної спадщини КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», професора кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ «ХПІ», директора Етнографічного музею «Слобожанські скарби» імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», етнолога, фольклориста, кандидата філологічних наук Михайла Красикова, який розповів про народні казки Куп’янщини у записах Петра Васильовича Іванова.