Відбувся семінар-практикум для викладачів духових інструментів мистецьких шкіл Закарпаття

  • Категорія запису:Новини
Учора, 13 лютого, згідно плану роботи методичного кабінету КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради на базі КПНЗ «Виноградівська МШ ім. Б. Бартока» було проведено семінар-практикум для викладачів духових інструментів мистецьких шкіл області на тему «Робота з концертмейстером над виконавським ансамблем на уроках зі спеціальності».

На початку семінару-практикуму заступник директора школи Н. Сорводі розповіла про історію Виноградівська МШ ім. Б. Бартока. З рефератом на тему «Робота з концертмейстером над виконавським ансамблем на уроках зі спеціальності» виступила викладач Н. Касинець.

Уроки провели:

– викладач І. Кормош з учнем 2 класу базового підрівня Гавринцем Максимом (концертмейстер Е. Палінкаш);

– викладач Н. Касинець з ученицею 4 класу базового підрівня Клантюк Ганною (концертмейстер Н. Югіс-Горбая);

– викладач Я. Боднарук з ученицею 1 класу базового підрівня Лупір Дар’єю (концертмейстер О. Феєр).

Перед учасниками семінару-практикуму виступили учнівське тріо відділу духових інструментів (керівник Я. Бондарук) та диксиленд міського будинку культури (керівник П. Бучелла).

Під час обговорення прозвучало, що уроки проведені на хорошому професійному рівні, а робота з учнями ведеться правильно. Також були висловлені коректні зауваження та щирі побажання.

Зокрема, викладач Свалявської МШ Л. Попович подякувала викладачам, які у важкий для країни час, залишилися і продовжують працювати. Відзначила показ щоденної, покрокової роботи з учнями, а не концертний варіант виступу. Викладач Хустської ШМ Г. Сіопко звернула увагу на роботу над великим фрагментом твору. Важливо виправити всі неточності і тільки потім з’єднувати гру з концертмейстером.

Консультант семінару-практикуму, викладач КЗВО «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради В. Кохан подякував викладачам школи за роботу, а також акцентував, що робота акомпаніатора – це складний процес, тому перш за все потрібно звернути увагу на точний метр і ритміку.

Заступник в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Василь Барановський подякував дирекції школи за проведений семінар-практикум, звернув увагу на славні традиції школи, відмітив внесок у мистецьку освіту краю та побажав нових творчих успіхів.