Матулі приймало гостей із Закарпаття

  • Категорія запису:Новини
Днями згідно з договором про співпрацю між Обласним організаційно-методичним центром культури та Культурним товариством русинів і українців Горанської жупанії (Хорватія) в місті Матулі відбувся черговий міжнародний пленер, організований і проведений головою товариства Владом Провчі. Серед його учасників Костянтин Ковган, Григорій Гой, Валерія Тимша, Оксана Метзгер та Володимир Мишанич. Цьогоріч  координатором пленеру виступив провідний методист Комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Костянтин Ковган.

Нагадаю, що співпраця Обласного організаційно-методичного центру культури з художником Владо Провчі, який, окрім того, є ще й головою Культурного товариства русинів і українців Горанської жупанії триває вже понад десятиліття. За цей період Хорватію відвідало багато митців Закарпаття, України, які назавжди полюбили цих щирих і гостинних людей, їхній благодатний край: пан Владо систематично організовує виставки у різних містах Хорватії. Він всіляко популяризує їхнє мистецтво в країні, сприяє налагодженню культурно-мистецьких зв’язків. Цьогоріч організатор пленеру пан Владо, як і в попередні роки, оплатив дорожні витрати учасникам, дворазове харчування та забезпечив полотнами для живопису.

Митці  репрезентували свою творчість, мистецтво Закарпаття, а також ознайомилися з культурою братнього народу. В рамках співпраці організатор пленеру Владімір Провчі організує і проведе виставки робіт його учасників в різних містах Хорватії.

Володимир Мишанич