З “Культурологічними джерелами” читачі ознайомляться в електронному варіанті

  • Категорія запису:Новини
Днями завершили верстку журналу “Культурологічні джерела” № 1, 2 (57, 58), 2022. Зважаючи на російсько-українську війну, яка триває в Україні з 24 лютого, гроші, які Центр культури мав отримати на видання журналу, Закарпатській військовій адміністрації довелося спрямувати на інші потреби. Однак ми не склали руки, і власними силами підготували журнал, об’єднавши два номери. Таким чином шанувальники нашого видання зможуть ознайомитися із матеріалами в електронному варіанті.

Для обкладинки використали роботи талановитого берегівського митця Анатолія Сакалоша.

Традиційно статті розміщені у семи рубриках: “Актуально”, “Відлуння подій”, “Ювілеї”, “Творча майстерня”, “Сторінками історії”, “Постаті”, “У світ”.

Відкривається журнал добіркою віршів українських поетів, написаних у березні‒червні 2022 року, в період нелюдських випробувань, що випали на долю українського багатостраждального народу. На нашу долю… Усі твори оприлюднені у соціальній мережі Facebook. До слова, вірші проілюстровані роботами вихованців шкіл мистецтв Закарпатської області ‒ учасників ХVІ обласного дитячо-юнацького конкурсу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Легенди Карпат».

Крім заходів, які представлені у рубриці “Відлуння подій”, змістовні статті про ювілярів запропонували: Іван Хланта ‒ про заслуженого працівника культури України Ганну Дрогальчук та хореографа Миколу Мовнара, Василь Шкіря ‒ про художника Василя Філеша, Микола та Іван Зимомрі ‒ про письменника Олександра Масляника.

Зацікавить читачів і допис Костянтина Куцова про історію дитячого хорового співу в міжвоєнному Закарпатті.

Над тим, як повернути сільську молодь до закладів культури, розмірковує на сторінках журналу відомий журналіст Василь Бедзір.

У рубриці “У світ” про нові видання діляться враженнями Марія Баяновська, Іван Хланта, Михайло Ісак та Віктор Теличко.

І це лише частина матеріалів, які ми для вас підготували.

Отже, приємного читання і перегляду.

Переглянути журнал можна тут: https://zakfolkcenter.info/load/kulturolohichni-dzherela-2022-1-2

Марина Офіцинська,
завідувач інформаційно-редакційного сектору