Оголошення про проведення  обласного дитячо-юнацького конкурсу угорської народної пісні «Pacsirta»

  • Категорія запису:Новини
Оголошення про проведення  обласного дитячо-юнацького конкурсу угорської народної пісні «Pacsirta»
З метою популяризації угорського народно-пісенного мистецтва, збагачення культурних здобутків України, виявлення та підтримки талановитої молоді, реалізації творчого потенціалу юних обдарувань, узагальнення і вивчення передового досвіду роботи з угорським фольклором департамент культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації оголошує про проведення 1 березня 2022 року в Берегівській школі мистецтв ім. З. Кодая обласного дитячо-юнацького конкурсу угорської народної пісні «Pacsirta».

У Конкурсі беруть участь солісти та вокальні ансамблі мистецьких закладів освіти й закладів культури клубного типу області.

Конкурс проводиться:

у номінаціях:
а) солісти-вокалісти;
б) вокальні ансамблі.

у трьох вікових категоріях:
категорія А – 10–11 років включно;
категорія В – 12–14 років включно;
категорія С – 15–17 років включно.

До 18 лютого 2022 року включно учасники подають заявку згідно з додатком до Примірного положення про проведення обласного дитячо-юнацького конкурсу угорської народної пісні «Pacsirta» на адресу Комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради: 88000, м. Ужгород, вул. Волошина, 18 або на електронну пошту: oomckuzh@gmail.com

На Конкурс учасники подають два різнохарактерні твори (a cappella). Обов’язковий конкурсний твір, визначений у положенні, додається.

Примітка: під час вибору репертуару звернути увагу на дотримання автентичності та походження пісень (один регіон побутування); сценічний одяг учасників має відповідати одягу регіону без домішок міських елементів; манера виконання – народна, без псевдостилізації.

Контактна особа з організаційних питань – Товт Алла Андріївна (тел. +380667501748).

Примірне положення завантажити тут.
Заявку завантажити тут.

Обов’язковий твір Категорія А завантажити тут.
Обов’язковий твір Категорія В завантажити тут.
Обов’язковий твір Категорія С завантажити тут.