Оголошення про проведення Обласного конкурсу угорської народної пісні «Жайворонок» («Pacsirta»)

  • Категорія запису:Новини
Оголошення про проведення Обласного конкурсу угорської народної пісні «Жайворонок» («Pacsirta»)З метою виявлення та підтримки талановитих і обдарованих учнів мистецьких шкіл області та розкриття їх творчої індивідуальності департамент культури Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації оголошує про проведення 3 квітня 2024 року Обласного конкурсу угорської народної пісні «Жайворонок» («Pacsirta»).

Місце проведення: Берегівська мистецька школа імені З. Кодая. Початок об 11 год.

Порядок проведення та умови участі у Конкурсі

1. У Конкурсі можуть брати участь солісти та аматорські вокальні ансамблі мистецьких шкіл, закладів культури клубного типу області (далі – учасники).

2. Конкурс проводиться у трьох вікових категоріях:
категорія А (6 – 11 років включно);
категорія В (12 – 14 років включно);
категорія С (15 – 17 років включно).
Вік учасників враховується на день подання заявки на участь у Конкурсі.

3. Конкурс проводиться у номінаціях:
– солісти-вокалісти;
– вокальні ансамблі.

4. На Конкурс учасники готують конкурсну програму: дві різнохарактерні угорські пісні (a cappella), одна з яких на вибір учасника, інша з переліку, який затверджується  КЗ „ООМЦК” ЗОР щорічно.

Конкурсна програма готується з дотриманням автентичності походження пісень (один регіон побутування), сценічний одяг учасників має відповідати регіону походження пісень без домішок міських елементів, манера виконання – народна, без псевдостилізації.

5. Для участі у Конкурсі керівники мистецьких шкіл та закладів клубного типу області подають, відповідно до встановлених строків, заявку, згідно з додатком до цього Положення,на адресу  КЗ „ООМЦК” ЗОР: вул. А. Волошина, 18, м. Ужгород, 88000 або на адресу електронної пошти: [email protected]

6. Виконання творів конкурсної програми здійснюється у порядку за бажанням учасника.

7. Усі твори конкурсної програми виконуються напам’ять.

Положення завантажити тут.

Заявку завантажити тут.