У Всеукраїнському конкурсі виконавців художнього слова імені Лесі Українки в музеї родини Косачів наш край представила Катерина Семенченко

  • Категорія запису:Новини
Катерина Семенченко
Катерина Семенченко

З 25 до 27 липня 2014 року вже двадцять восьмий рік поспіль у місті Новограді-Волинському Житомирської області проходило Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела», на якому вшановують пам’ять та вклоняються таланту всесвітньо відомої поетеси – Лесі Українки. Її ім’я овіяне особливою всенародною любов’ю. Як особистість Леся Українка має колосальну притягальну силу, магічну привабливість. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Вона ввійшла у свідомість поколінь як символ незламності і боротьби.

Програма свята була цікавою і змістовною. У мистецькій акції взяли участь офіційні делегації з Білорусі, Росії, Грузії та Польщі.

Одним із вдалих фрагментів цьогорічного дійства став Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки, який проходив у музеї родини Косачів 25 липня. Метою та завданнями конкурсу є популяризація творів Лесі Українки, заохочення до вивчення молодими талантами класичної спадщини, сприяння формуванню професійності, високої духовності, усвідомлення національної ідеї.

У конкурсі взяли участь молоді актори театрів та студенти театральних вищих навчальних закладів із Києва, Рівного, Луцька, Вінниці, Харкова, Львова, Житомира, Ужгорода. Учасники виконували твори Лесі Українки та літературно-музичні композиції за такими творами, як «Вавилонський полон», «Камінний гість», «Одержима», «Лісова пісня», «Давня казка», «Русалка» та інші. Конкурсанти виступали з великим піднесенням та натхненням, у чудових костюмах під супровід  класичної музики. Надзвичайно приємним є те, що в такі важкі для нашої країни часи організатори знайшли можливість провести міжнародне свято.

Закарпаття на конкурсі представляла авторка цих рядків – провідний методист із драматичного мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури Катерина Семенченко.

Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки пройшов на високому професійному та організаційно-методичному рівні.

Катерина СЕМЕНЧЕНКО,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури