Обласний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя»

Всеукраїнський фестиваль-конкурс творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» проводиться з 2007 року. Організатор заходу – Міністерство культури України.

Мета фестивалю-конкурсу – сприяння процесу реабілітації і соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.

Завдання фестивалю – всебічне вивчення проблем творчої діяльності інвалідів; обмін досвідом реабілітації та адаптації інвалідів у суспільстві; залучення провідних діячів культури і мистецтв, педагогів, психологів, інших спеціалістів для надання творчої та методичної допомоги для занять інвалідів художньою творчістю, літературним, музичним та театральним мистецтвами; привернення уваги державних, громадських організацій та комерційних структур до проблем інвалідів.

Відбірковий тур обласного етапу фестивалю-конкурсу на Закарпатті відбувається з 2016 року за сприяння та підтримки департаменту соціального захисту населення та департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації, комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

Конкурсні змагання проводяться у таких номінаціях: «Музичне мистецтво» (вокальний жанр; інструментальний жанр); «Хореографічний жанр»,  «Театральне мистецтво та художнє слово», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво».