У Чернігові пройшла Всеукраїнська конференція працівників центрів народної творчості

  • Категорія запису:Новини
2–3 травня на Чернігівщині пройшла Всеукраїнська конференція директорів центрів народної творчості України «Аналіз впливу сучасної інфраструктури на культурні інституції. Пошук та створення новітніх кейсів і використання їх з метою реалізації культурних ініціатив», в якій взяла участь директор Центру культури Ганна Дрогальчук.

Програма розпочалася з круглого столу в облдержадміністрації за участі представників Міністерства культури України.

Директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко презентував учасникам конференції культурно-туристичний потенціал Чернігівщини. За його словами, діяльність у галузі культури зосереджена на відродженні та розвитку мистецької спадщини, традиційної народної творчості, тобто на загальному пожвавленні культурного життя регіону. Активно до процесів залучають об’єднані територіальні громади. Так, із понад півтори тисячі профільних закладів понад 600 уже в підпорядкуванні 39 ОТГ.

Захід всеукраїнського масштабу дозволив не тільки обмінятися досвідом, а й обговорити спільні шляхи розвитку галузі та посилити співпрацю між регіонами.

У ході проведення конференції директори центрів народної творчості ознайомилися з роботою провідних місцевих закладів культури, а також відвідали Кіптівську та Носівську ОТГ, місто Ніжин.